• TEA PARTY

            Posedenie pri čaji bolo spestrením hodín anglického jazyka pre žiakov 5. ročníka v rámci tematického celku "Jedlo a nápoje". Na túto zážitkovú vyučovaciu hodinu si žiaci pripravili informácie a projekty o rôznych druhoch čajov, doniesli ich vzorky a všetci sme sa osviežili šálkou výborného čaju.

            THERE IS ALWAYS TIME FOR A CUP OF TEA.

          • Korčuľovanie v STD aréne

            Dňa 23. februára 2024 si boli žiaci našej školy zakorčuľovať v STD aréne vo Vranove nad Topľou. Základy korčuľovania, pohodu i hokejový zápas si na kvalitnom ľade užilo 50 žiakov zo 4. - 9. ročníka.

          • Stolnotenisový turnaj starších žiakov

            Dňa 20. februára 2024 zorganizovala Základná škola Vyšný Žipov v spolupráca s miestnym OŠK stolnotenisový turnaj starších žiakov. Naše pozvanie prijali ZŠ Bystré a ZŠ Soľ.
            Dvadsať účastníkov podujatia bolo rozdelených do štyroch päťčlenných skupín. O zložení skupín rozhodol žreb pred turnajom. Z každej do štvrťfinále postupovali prví dvaja. Žipovčanom sa v turnaji mimoriadne darilo, keď sa do semifinále dostali iba oni. Najlepším stolnotenisovým hráčom blahoželáme!

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

            Dňa 5. februára 2024 sa v CVČ vo Vranove nad Topľou uskutočnilo Okresné kolo dejepisnej olympiády. 

            Súťažilo sa v štyroch kategóriách. Úlohou žiakov bolo vypracovať 100 bodový test pozostávajúci z monotematického celku (Hrady a zámky Slovenska), príslušného učiva v danom ročníku a regionálnych dejín.

            Kategóriu D (žiaci 8. ročníka) suverénne vyhrala Marianna Demčaková so ziskom 90 bodov. Postupuje tak na krajské kolo olympiády, kde bude obhajovať minuloročné víťazstvo.

            V kategórii F (žiaci 6. ročníka) sa úspešnou riešiteľkou stala Ivanka Hašková, keď obsadila pekné 4. miesto.

            Žiačky na súťaž pripravoval PaedDr. Jaroslav Kmec.

          • "BYŤ A VYCHOVAŤ LEPŠÍCH, AKO SI SÁM"

            8.2. 2024, navštívil našu školu vzácny hosť, pán MIKULÁŠ TIMKO, trénerská zápasnická ikona, tréner majstra sveta v zápasení voľným štýlom a bronzového olympionika z Olympijských hier v Soule v roku 1988 Jozefa Lohyňu. Za čias bývalého Československa nikto nezískal na svetových podujatiach viac cenných kovov ako tento pán tréner, ktorého medzi nás pozval náš vyučujúci náboženstva, duchovný otec Jozef Kohut, ktorého v mladosti tiež pán Mikuláš Timko trénoval. O svojej práci, úspechoch, o zápasení ako športe i zážitkoch z rôznych miest sveta, ktoré navštívil v rámci svojej kariéry porozprával na besede žiakom 6.- 9.ročníka.

            "BYŤ A VYCHOVAŤ LEPŠÍCH, AKO SI SÁM,“....nádherné a hlboké životné motto pána Mikuláša Timka nech je pre nás odkazom....byť lepšími, robiť lepšími ľudí vôkol seba a pracovať na sebe. Pretože človek musí na sebe pracovať, keď chce niečo dosiahnuť. A to nielen v športe, ale všeobecne. Keď chce niečo za sebou zanechať, musí tomu obetovať veľa.

            Ďakujeme touto cestou ešte raz za návštevu pánovi Timkovi i pánovi farárovi za jeho pozvanie.

          • Lyžiarsky výcvik v Ždiari

            1.deň lyžiarskeho výcvikového kurzu žiakov 7. a 8.ročníka v Ždiari je úspešne a bez zranenia za nami.

            2.deň LVK v Ždiari. Nevzdávame to nikto a sme stále lepší a lepší A zábava je nielen na svahu.

            3.deň LVK. Dnes sme lyžovali len dopoludnia. Popoludní aktívny oddych od lyžovania - 6 km prechádzka obcou Ždiar.

            4.deň LVK. Lyžujeme už aj s palicami. A ranná rozcvička na lyžiach, dnes pod vedením Števka Palpaša, nesmie chýbať. Pozdravujeme všetkých doma i v škole.

            A za odmenu večer, s tými ktorí vládali prejsť ešte 2 km, návšteva pizzerie Rustika. Odporúčame všetkým, krásny exteriér, ešte krajší interiér a výborná pizza.

            5.deň LVK. Dnes nám dosť snežilo a fúkal silný vietor. Lyžovali sme preto len 2 hodiny doobedu a poobede sme čas využili na prechádzku k lyžiarskym strediskám Strachan a Strednica. "Čerešničkou na torte" dnešného dňa bola večerná lyžovačka.

            6.(posledný)deň LVK. Dnes sa s nami Ždiar a Belianske Tatry lúčili nádherným počasím a my sme lyžiarsky výcvik ukončili súťažou v jazde zručnosti slalomom po vyznačenej trati. V kategórii dievčat sa "kráľovnou" lyžovania stala Barborka Mišková. Tesne za ňou o necelú sekundu skončila Sofia Hudáková a 3.miesto si "vylyžovala" Deniska Stulančáková. 4.miesto patrilo Natálke Žecovej. V kategórii chlapcov si prvenstvo a zlatú medailu vybojoval Jakub Medvec st., striebro patrilo Števkovi Palpašovi , bronz vylyžoval Paľko Bačík a 4.miesto Tobias Vaško. Vedúci lyžiarskeho výcviku, pán učiteľ MVDr.Vladimír Sabol, však ocenil snahu a odhodlanie sa každým dňom zdokonaľovať sa u všetkých žiakov, z ktorých sa takmer všetci stáli dobrými lyžiarmi a veríme, že sa ešte k lyžovaniu vrátia a budú spomínať na svoje začiatky na lyžiarskom výcvikovom kurze v ZŠ Vyšný Žipov.

          • Školský karneval

            Fašiangový karneval

            1.miesto Torta (Danka Mattová 3.r.)

            2.miesto Zub (Lea Vašková V.B)

            3.miesto Semafor (Alexander Klein 4.r.)

          • Projekt Moduly - Stolný tenis

            Projekt Moduly pokračuje na Základnej škole vo Vyšnom Žipove!

            Tréner Daniel Oráč trénuje s deťmi rôzne cvičenia a hry, ktoré sú v stolnom tenise dôležité. Napríklad aj také obyčajné cvičenia na zoznámenie sa s raketou - odrážanie loptičky forhendom a bekhendom.

            Modulov sa zúčastnili žiaci prvého stupňa.

          • Hodiny výtvarného odboru SZUŠ

            Čo nás ako učiteľov dobíja energiou?

            Vidieť ako naši žiaci majú radosť z toho, že majú možnosť tvoriť a rozvíjať sa v tom, čo ich baví a napĺňa.

            Tu sú naši natešenci z Vyšného Žipova, ktorí sa vždy tešia na hodiny výtvarného odboru s pani učiteľkou Luckou a pani učiteľka sa zase vždy teší z ich kreatívnych prác.

          • OZNAM

            Dňa 2.2.2024 (piatok) bude skrátené vyučovanie z dôvodu uskutočnenia školského karnevalu. Vyučovanie bude končiť 3. vyučovacou hodinou. Začiatok školského karnevalu bude o 13:00h.

            Srdečne Vás pozývame!

          • OZNAM

            Dňa 31.1.2024 (streda) bude skrátené vyučovanie. Vyučovanie bude končiť 5. vyučovacou hodinou, na ktorej budú žiakom vydané výpisy známok. 

          • Školský karneval

            Základná škola Vyšný Žipov Vás srdečne pozýva na karneval, ktorý sa uskutoční dňa 2.2.2024 o 13:00 hod. v budove našej školy. 

          • OZNAM

            Riaditeľstvo ZŠ Vyšný Žipov oznamuje rodičom žiakov, že dňa 22. 12. 2023 (zajtra) bude vyučovanie do 10:30h, t.j. 3 vyučovacie hodiny. Činnosť ŠKD bude prebiehať v normálnom režime. Obedy budú vydávané od 11:00h. Žiaci, ktorí nemajú záujem obedovať v škole, sa do 8:00h /v piatok/ vyhlásia klasickým spôsobom alebo cez Edupage. 

          • Odhlasovanie zo stravy cez EDUPAGE

            Vážení stravníci, dovoľte, aby sme Vás zoznámili s novinkou, ktorú sme pripravili v informačnom systéme EDUPAGE. Máte možnosť odhlasovať / prihlasovať si stravu prostredníctvom EDUPAGE. 

            Zo stravy sa odhlásite / prihlásite v časti ,,Jedálny lístok,, kliknutím na voľbu ,,ODHLÁSIŤ SA,,. Ďalšie pokyny, podrobnosti a návody nájdete na linku priloženom nižšie. Zo stravy sa bude možné prihlasovať / odhlasovať najneskôr do 8:00h daného dňa v ktorom je strava vydávaná. 

            Prosíme žiakov aby pri príchode do školy potvrdili svoju dochádzku čipom, pretože dochádzkou sa kontroluje aktuálny stav stravníkov. Stratu čipu je potrebné nahlásiť zástupkyni školy, žiakovi bude vydaný nový čip až po zaplatení sumy 2€ za čip. Ak žiaci čip zabudnú je potrebné aby sa prišli na obed nahlásiť OSOBNE k vedúcej jedálni. 

            Poznámka: Vzhľad menu a jednotlivé voľby sa môžu mierne líšiť podľa typu zariadenia (počítač, tablet, mobil) a použitého prehliadača (Chrome, Opera, Firefox, Safari, Internet Explorer).

    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje