• Škola v prírode na Zemplínskej Šírave

            Žiaci tretej a štvrtej triedy sa zúčastnili týždňového pobytu v Škole v prírode na Zemplínskej Šírave. Počas turistických vychádzok spoznávali “Slovenské more” a jeho okolie. Navštívili kontaktnú zvieraciu farmu Klokočina, na ktorej trvalo žije viac ako 150 zvierat, napr. kozy, ovce, mini kone alebo aj lamy, a mnohé iné zvieratá. Navštívili tam “Ftačkáreň” s rôznymi druhmi exotických vtákov a zvierat, jazdili na koňoch a vozili sa na motokárach. Prešli si turistickou lesnou trasou na Vinianske jazero. Poobedný program im zabezpečovali animátori či už kultúrnymi, alebo športovými podujatiami a súťažami. Deťom sa v Škole v prírode veľmi páčilo a radi by si to zopakovali.

          • BEH PRIATEĽSTVA

            Dňa 10.5.2023 usporiadali obec Bystré spolu so ZŠ Bystré tradičný BEH PRIATEĽSTVA, ktorého sa opäť zúčastnili aj naši žiaci 2.stupňa.

            Najlepšie sa umiestnili TAMARA POHLODOVÁ 9.r., ktorá obsadila vo svojej kategórii 2.MIESTO, NATÁLIA ŽECOVÁ 6.r. si vybehala medzi mladšími žiačkami tiež 2.MIESTO a z chlapcov sa v Bystrom najlepšie umiestnil TOMÁŠ ĽUPČO 8.r., ktorý skončil na 3.MIESTE.

            Len sekundy delili od medailí aj OLIVERA KUZMIAKA 8.r. a KARIN KOPČÁKOVÚ 7.r. , ktorí obsadili 4.MIESTA a PETER IHNÁT 9.r. dobehol do cieľa na 6.MIESTE.

            Behu sa zúčastnili aj Jaroslav Vavrek a Sarah Minčičová z 5.r., Denisa Stulančáková a Matej Matta zo 7.r., Miroslav Goga z 8.r. a Jakub Gašparovič z 9.r.

            Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Okresné kolo mladších žiakov v malom futbale

            Dňa 10. mája 2023 sa v priestoroch PKO arény vo Vranove n. T. uskutočnilo okresné kolo mladších žiakov v malom futbale. Do súťaže sa prihlásilo 14 družstiev, ktoré boli rozdelené do štyroch skupín. 

            Výsledky nášho výberu: Slovenská Kajňa 4:1 (G: Dominik Kura st. 3, Martin Kura), 

            Čaklov 3:4 (G: Martin Kura 2, Dominik Kura ml.), 

            Sačurov 1:5 (G: Martin Kura). 

            V skupine sme teda obsadili nepostupové 3. miesto. 

            Vzhľadom na veľký talent chlapcov je ich rozpačitý a ustráchaný herný prejav plný nepresností sklamaním.

            Veríme však, že z nadobudnutých skúseností sa poučia a využijú ich vo svoj prospech na budúci rok. Školu  reprezentovali: kapitán Maroš Dzurjak, Štefan Palpaš, Dominik Kura st., Martin Kura, Jaroslav Horvát, Peter Oráč, Dominik Kura ml. a Mário Medvec. 

            Spracoval: PaedDr. Jaroslav Kmec 

          • Memoriál brigádneho generála Ľudovíta Kukorelliho

            Dňa 5. mája 2023 sa naši najlepší vytrvalostní bežci zúčastnili Memoriálu brigádneho generála Ľudovíta Kukorelliho pri príležitosti 78. výročia ukončenia 2. svetovej vojny v Hanusovciach nad Topľou. 

            V kategórii dievčat našu školu najlepšie reprezentovali Tamara Pohlodová (kat. 9. r.)- 2. miesto, Natália Žecová (kat. 5. - 6. r.)- 2. miesto a Martina Matašovská (kat. 3. - 4. r.)- 3. miesto

            V kategórii chlapcov nás najviac potešil Oliver Kuzmiak (kat. 7. - 8. r.) 3. miestom.

            Pódiové umiestenie len tesne uniklo Tomášovi Ľupčovi, Jarkovi Horvátovi a Dominikovi Kurovi.

            Snaživý výkon podali a našu školu reprezentovali aj Daniel Bubnár, Alexander Klein, Sarah Minčičová, Peter Oráč, Štefan Palpaš, Miroslav Goga a Peter Ihnát. 

            Ďakujeme ZŠ Hanušovce n. T. za pozvanie a už sa tešíme na budúci ročník tohto pekného športového podujatia. 

            Spracoval : PaedDr. Jaroslav Kmec 

          • Okresné kolo v minifutbale žiakov a žiačok 1. stupňa - McDonalds cup

            Dňa 26. apríla 2023 sa v priestoroch PKO arény vo Vranove n.T. uskutočnilo okresné kolo v minifutbale žiakov a žiačok 1. stupňa McDonalds cup. Dvanásť účastníkov turnaja bolo rozdelených do troch štvorčlenných skupín. Hralo sa na troch ihriskách, 1+4 hráči v poli a zápas trval 1x20 minút. 

            Náš mladý výber najprv porazil ZŠ Zámutov 4:3, no v nasledujúcich zápasoch podľahol ZŠ Hanušovce n. T. 0:4 a Cirkevnej škole Vranov n. T. 2:4.

            Mužstvo sa tak presunulo len do bojov o 7. - 9. miesto. Tu najprv podľahlo ZŠ Kukučínova 2:5, no zvíťazilo nad ZŠ Čaklov 2:0 po najlepšom výkone. 

            Žiaci obsadili teda na turnaji konečné 8. miesto. 

            Najviac gólov v našom drese zaznamenal Samuel Maťašovský. 

            Školu reprezentovali : Samuel Maťašovský, Alexander Klein, Daniel Bubnár, Azaan Janjua, Adam Oráč, Tomáš Kura, Martina Maťašovská a Kamilka Kotuľáková. 

          • Úspech na krajskom kole dejepisnej olympiády v Prešove

            Dňa 3. 4. 2023 sa naše žiačky zúčastnili krajského kola dejepisnej olympiády v Prešove. 

            Súťažilo sa písomnou formou vypracovaním 100 bodového testu. Test pozostával z monotématického celku (Vývoj techniky a technológie - Od staroveku dodnes), príslušného učiva dejepisu v ročníku a z regionálnych dejín (Cirkevné stavby Prešova). 

            V kategórii C (9. ročník) skončila Tamara Pohlodová z 24 účastníkov súťaže na 5. mieste s 86,5 b. 

            Kategóriu E (7. ročník) ovládla Marianna Demčáková. Tá v konkurencii 22 žiakov kraja s počtom bodov 89 dosiahla fantastické 1. miesto. 

            Vďaka naším dievčatám sa ZŠ Vyšný Žipov stala na dejepisnej olympiáde najúspešnejšou školou Prešovského kraja.

            Žiačky na súťaž pripravoval PaedDr. Jaroslav Kmec. 

          • Chemická olympiáda

            Dňa 30.3. sa konalo vo Vranove nad Topľou, na ZŠ Juh, okresné kolo CHEMICKEJ OLYMPIÁDY, na ktorej nás reprezentovala naša ďalšia šikovná žiačka, Tamara POHLODOVÁ z 9.r. Stala sa úspešnou riešiteľkou a spomedzi 18 súťažiacich obsadila 7.MIESTO. Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Úspešnými riešiteľmi domáceho i školského kola chemickej olympiády boli aj deviataci Miroslav Goroľ a Viktória Medvecová.

          • Okresné kolo PYTAGORIÁDY

            Dňa 21.3. sa v CVČ vo Vranove nad Topľou konalo okresné kolo PYTAGORIÁDY, na ktorú sa spomedzi všetkých úspešných riešiteľov školského kola dostala len siedmačka Majka DEMČAKOVÁ. Na okresnom kole opäť úspešne reprezentovala našu školu a obsadila pekné 3.MIESTO. Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa prideľujú príslušné body. Majka ich získala spolu 19 (12 z 15 za správnosť a 7 za čas. Majke, ktorá našu školu úspešne reprezentuje vo viacerých olympiádach a súťažiach, srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

          • Slávnostný zápis do 1. ročníka šk. r. 2023/2024

            sa uskutoční  20. apríla 2023 (štvrtok) o 13:00 hod. za prítomnosti dieťaťa.

            Dokumenty potrebné k zápisu do 1. ročníka:

            1. Občiansky preukaz

            2. Rodný list dieťaťa

            3. Písomné vyhlásenie zákonných zástupcov (Tlačivo - spojene_vyhlasenie_rodicov.pdf)

            4. Elektronická prihláška na zápis do 1. ročníka: ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA - TU!

            - pri vypĺňaní elektronickej prihlášky používajte diakritiku (mäkčene, dĺžne);- vyplnenie elektronickej prihlášky nenahrádza samotný zápis;- povinnosťou zákonného zástupcu je priniesť na overenie všetky potrebné dokumenty;- prihlášku nie je potrebné tlačiť, tlač zabezpečí škola po overení údajov pred podpísaním prihlášky;

             *prihlášku je možné vyplniť aj v škole v deň zápisu

            5. Žiadosť o plnenie povinnej školskej dochádzky mimo územia SR- v prípade, ak dieťa bude navštevovať školu v zahraničí

            Žiadosť o plnenie povinnej školskej dochádzky mimo územia SR

            Legislatíva k zápisu

            O prijatí Vášho dieťaťa na primárne vzdelávanie v ZŠ rozhodne riaditeľka školy. Rozhodnutie o prijatí/neprijatí Vášho dieťaťa na primárne vzdelávanie v ZŠ Vám bude zaslané najneskôr do 15. júna 2023. V prípade, ak zákonný zástupca zvažuje u dieťaťa, ktoré nedosiahlo školskú spôsobilosť, pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ (odklade), napriek tomu je povinnosťou zákonného zástupcu zapísať dieťa do ZŠ.

            Dieťa, ktoré už bolo v predošlom školskom roku zapísané do ZŠ, ale na základe rozhodnutia riaditeľky MŠ pokračovalo v plnení predprimárneho vzdelávania, zákonný zástupca musí opätovne zapísať.

            Od 1.1.2021 o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ (o odklade) rozhoduje riaditeľ materskej školy.

            V prípade, že sa nemôžete zúčastniť slávnostného zápisu, môžete svoje dieťa zapísať do 30. apríla 2023.

          • Školské stravovanie od 1.5.2023

            Na vedomie pre všetkých rodičov k stravovaniu detí od 1.5.2023:

            Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osobu, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú základnú školu + návratka v prílohe. Navratka-_rodic.docx

            Návratku prosíme odovzdať vedúcej školskej jedálne, alebo emailom oskenovanú na: skola@zsvysnyzipov.sk 

            V prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na vedúcu školskej jedálne, tel. číslo: 0902 674 092.

          • Historická exkurzia v Prešove

            Dňa 29. marca 2023 sa naši žiaci zúčastnili historickej exkurzie v Prešove. V centre mesta sa oboznámili s významnými historickými lokalitami, objektmi a udalosťami v súvislostiach. Následne sa presunuli do synagógy, kde spoznávali dejiny, zvyky a kultúru Židov. 

          • Oznam

            Riaditeľstvo ZŠ Vyšný Žipov oznamuje zákonným zástupcom a žiakom, že dňa 4.4.2023/utorok/ bude prebiehať vyučovanie do 10:30 hod. Činnosť v ŠKD nebude. Výdaj stravy bude v bežnom režime. Úprava vyučovania žiakov je z dôvodu uskutočnenia slávnostnej pedagogickej rady pri príležitosti Dňa učiteľov

    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje