• Výchovný koncert skupiny AYA

            Čo je trendom dnešnej doby? Ako súčasné média ovplyvňujú mladých ľudí? Aké nástrahy v sebe ukrýva internet? Čo je to kyberšikana? Čo je to grooming? Na všetky tieto otázky a mnohé iné dostali žiaci odpovede v multimediálnom programe Trendsetter skupiny AYA spoločnosti LETart zo Žiliny pod vedením Borisa Lettricha. Dozvedeli sme sa tiež o tom, aký majú vplyv na našu psychiku médiá, ako na nás vplývajú reklamy, filmy, reality show, počítačové hry či sociálne siete. Programom chceli žiakom, mladým ľuďom ukázať zmysel života. Poukázali na dôležitosť medziľudských vzťahov a na to, ako zastaviť nenávisť, ktorú v nás podnecujú médiá. Šikana aj kyberšikana tu je, bola a aj bude, ale prečo sa ju spoločne nepokúsime potlačiť? Trendsetter je momentálne najsilnejší program, ktorý rieši otázky mediálnych nástrah silným motivačným slovom a hudbou. Ďakujeme za úžasný poučný výchovný program.

          • Okresné kolo žiakov vo florbale

            Dňa 29. novembra 2022 sa naši žiaci premiérovo zúčastnili okresného kola vo florbale. Na ZŠ Bernolákova za účasti deviatich mužstiev predviedli kvalitný, sympatický a bojovný výkon, no doplatili na nepremenené vyložené strelecké pozície. Postupne tak v skupine podľahli ZŠ Zámutov 1:3, ZŠ Bernolákova 0:3, ZŠ Bystré 1:4, ZŠ Hanušovce n.T. 1:4 a do semifinále nepostúpili. 

          • Vyhodnotenie okresného kola Technickej olympiády

            Dňa 24.11.2022 usporiadalo CVČ v spolupráci so SOŠD vo Vranove nad Topľou 13. ročník okresného kola Technickej olympiády, do ktorej sa zapojilo 28 súťažiacich z 10 škôl vranovského okresu. Medzi nimi súťažili aj naši úspešní riešitelia školského kola - Oliver Kuzmiak a Matúš Matta v kategórii A – čo je súťaž dvojíc 8.-9.ročníka ZŠ a Barborka Mišková v kategórii B – čo sú jednotlivci 5.-7. ročníka.

            Súťaž pozostávala z písomného testu a praktickej časti, v ktorej mali jednotlivci podľa technickej dokumentácie z pripraveného materiálu pomocou nástrojov a náradia zhotoviť výrobok ,,Stojan na mobil“ a úlohou dvojíc bolo vyrobiť spoločenskú hru pre dvoch hráčov s názvom ,,Háčikový súboj". Naši chlapci medailové umiestnenie nezískali, žiačka 7.r. BARBORKA MIŠKOVÁ však obsadila krásne 2. MIESTO a tak jej všetci srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            Úspešnými riešiteľkami školského kola, ktorého sa zúčastnilo 13 našich žiakov, boli aj Janka Hirková zo 7.r. a Tamara Pohlodová z 9.r.

            Žiakov na olympiádu pripravovala p. uč. Mgr. Ľudmila Vagaská.

            Zdroj: Vranovské noviny - www.vtn-vranov.sk/vranov-vyhodnotenie-okresneho-kola-technickej-olympiady

          • Návšteva Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou

            Žiaci prvého stupňa 21. 11. 2022 navštívili Hornozemplínsku knižnicu vo Vranove nad Topľou, kde si zahrali bábkové predstavenieAko išlo vajce na vandrovku”, oboznámili sa s detskou knižnicou, mali možnosť si poprezerať množstvo detských kníh a zároveň sa pohrať v krásnych knižničných priestoroch. To však nebolo všetko. Následne ich čakala návšteva kina, kde si užili poučné detské filmové predstavenieČiapka”. Odchádzali veselí, spokojní, obohatení o množstvo kultúrnych zážitkov.

          • Okresné kolo v stolnom tenise

            16. novembra sa uskutočnilo aj okresné kolo v stolnom tenise družstiev žiakov a žiačok ZŠ. Družstvu chlapcov - Dzurjak Maroš 6.r., Daňo Jozef 6.r., Medvec Jakub 7.r. a Matta Matej 7.r. sa veľmi nedarilo a v silnej konkurencii chlapcov zo ZŠ sídlisko II a ZŠ Juh nepostúpili zo skupiny. Družstvo dievčat po rokoch v novom zložení - Paľková Anna 8.r., Demčáková Marianna 7.r., Miklošová Laura 7.r. a Hirková Janka 7.r., si vybojovali prvenstvo a postup na krajské kolo. Všetkým stolnotenistom ďakujeme za reprezentáciu školy, dievčatám srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov i šťastia v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 2. marca 2023. Dievčatá na súťaž pripravovala p. uč. Mgr. Demčáková Michaela, ktorá momentálne na škole vedie stolnotenisový krúžok. Na okresné kolo však prišiel chlapcov a dievčatá podporiť aj pán učiteľ Mgr. Straka Ján, ktorý sa venoval dlhé roky stolnému tenisu na našej škole.

            https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=613666750551872&id=100057256577738&sfnsn=mo

          • Bežecký deň detí a mládeže v Hermanovciach nad Topľou 2022

            17. novembra usporiadali obec Hermanovce nad Topľou a Hermanovský bežecký oddiel 5. ročník sútaže v behu - Hermanovská desiatka spojenú s podujatím aj pre deti pod názvom "Bežecký deň detí a mládeže v Hermanovciach nad Topľou 2022" V tento voľný deň sa tohto podujatia v sprievode p. uč. MVDr. Vladimíra Sabola zúčastnili aj naši žiaci a takmer všetci sa vo svojich kategóriách postavili na stupne víťazov.

            Tamara Pohlodová 1. miesto (staršie žiačky)

            Štefan Palpaš 1. miesto (mladší žiaci)

            Matej Matta 2. miesto (mladší žiaci)

            Dominik Maščuch 3. miesto (mladší žiaci)

            Karinka Kopčáková 2. miesto (mladšie žiačky)

            Denisa Stulančáková 3. miesto (mladšie žiačky)

            Úspešným bol aj pán učiteľ, ktorý si v kategórii mužov nad 60 rokov vybehal 3. miesto Všetkým úspešným bežcom srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

            10. novembra sa najúspešnejšia riešiteľka školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry Tamara Pohlodová z 9.r. zúčastnila okresného kola, v ktorom sa stala tiež úspešnou riešiteľkou a obsadila pekné 4. miesto. Školského kola sa okrem Tamary zúčastnili aj Vanesa Gregová, Anna Paľková a Matúš Matta z 8.r. a deviataci Peter Ihnát, Jakub Novický a Viktória Medvecová. V školskom kole boli úspešnými riešiteľkami aj Vanesa G. a Viktória M., no do okresného kola podľa pravidiel postúpila len najúspešnejšia Tamara, ktorej ďakujeme za reprezentáciu našej školy a blahoželáme k umiestneniu. Žiačku na olympiádu pripravovala p. uč. Mgr. Silvia Lecáková.

          • Online súťaž Informatický bobor

            V týždni od 7. do 11. novembra sa naši žiaci, Kristián Šperka 2.r., Daniel Bubnár 3.r., Peter Oráč 5.r., Kristína Maťašovská 5.r., Jaroslav Vavrek 5.r., Maroš Dzurjak 6.r., Marianna Demčáková 7.r. a Matúš Matta 8.r. zapojili do celoslovenskej online informatickej sútaže iBOBOR. Zo všetkých sa najviac darilo Marianne Demčákovej a Jaroslavovi Vavrekovi, ktorí sa stali úspešnými riešiteľmi a organizátormi sútaže boli odmenení diplomami. Všetkým riešiteľom ďakujeme za reprezentáciu školy v tejto súťaži a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov. Súťaž na škole organizovala p. uč. Ing. Ľudmila Vagaská, ktorej technicky pomáhal pán asistent Mgr. Patrik Zeleňak.

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

            Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej
            súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod
            záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online
            v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.


            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi
            efektívnym spôsobom.
            V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom
            bodov získaných za precvičovanie slovíčok.
            Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj
            naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci
            žiaci.


            Žiaci aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať
            zaujímavé ceny a pre našu školu až 2 x 2000 EUR na modernizáciu vyučovania.
            Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii
            na www.wocabee.app/sutaz


            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich
            žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne
            dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym
            spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky!
            Držíme im v súťaži palce!

          • Školská futbalová liga 2022

            Vo štvrtok pred jesennými prázdninami sa konalo vyhodnotenie jesennej časti školskej futbalovej ligy, ktorú vyhrali chlapci 8. ročníka. Medailami boli za 2. a 3. miesto odmenení aj siedmaci a deviataci.

          • Deň zdravej výživy a mlieka

            Deň zdravej výživy na 2.stupni, kde triedy súťažili o najkrajšiu jesennú dekoráciu s jablkami, najkreatívnejšie výtvory z ovocia, zeleniny a mliečnych výrobkov a najchutnejšie zdravé pohostenie pre spolužiakov.

          • Medzinárodný deň jablka

            Jablká sú už od nepamäti súčasťou našich domácností, sú našim typickým jesenným ovocím. Sladučkú chuť červených jabĺk, ale aj jemnú kyslosť zelených odrôd, sme si pripomenuli aj v našej škole v piatok 21.októbra, vďaka Medzinárodnému dňu jablka. Vieme o nich, že obsahujú veľa vitamínov a sú veľmi prospešné pre naše zdravie. Preto si naši žiaci podarovali jabĺčka, aby darovali kúsok zdravia a ochutnali tú rôznorodosť. V tento deň si na hodinách pripomínali užitočnosť a vzácnosť tohto zázraku. Kreatívne tvorili básne,spievali piesne, rôznymi technikami vyrábali jabĺčka, či riešili iné úlohy na túto tému. Uspeli v súťaži o najkrajšie, najrýchlejšie ošúpané, či najrýchlejšie zjedené jabĺčko. V areáli školy sa uskutočnili súťaže v hľadaní jabĺk, streľba na červíka, či jablková štafeta. Deti si tento deň užili a dúfame, že každý deň zjedia aspoň jedno jabĺčko pre svoje zdravie.

          • OZNAM

            Od utorka 11.októbra 2022 je obnovený výdaj stravy pre stravníkov Školskej jedálne pri Základnej škole vo Vyšnom Žipove.

            vo Vyšnom ŽIpove 10.10.2022

            Mgr. Eva Gogová,riaditeľka školy

          • OZNAM

                    

                                                                             

                 Oznamujeme stravníkom ŠJ, že z technických príčin je dočasne pozastavený výdaj stravy v školskej jedálni od 3.10.2022 až do odvolania.

            Ďakujeme za pochopenie!


            Mgr. Eva Gogová, riaditeľka školy

          • NOC VÝSKUMNÍKOV

            Po dvoch online ročníkoch sme sa dnes, 30.9.2022, opäť fyzicky zúčastnili so žiakmi 2.stupňa známeho festivalu vedy NOC VÝSKUMNÍKOV v OC Optima v Košiciach. Hlavným organizátorom podujatia je Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity v spolupráci so Slovenskou akadémiou vied, portálom EurActiv.sk a Centrom vedecko-technických informácií SR. Špeciálnou cieľovou skupinou projektu sú deti v školskom veku, pričom dôraz je kladený predovšetkým na zvýšenie ich záujmu o štúdium prírodných vied a technických smerov na vysokých školách. Motto16. ročníka bolo „Dôverujme vede“Organizátori svojimi aktivitami vo vedeckých stánkoch chceli divákov a najmä mladých ľudí podnietiť k aktivite a zážitkovému vzdelávaniu. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok chceli ukázať, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy. Cieľom exkurzie bolo podnietiť žiakov k tomu, aby si jednoduché pokusy vyskúšali aj doma a ich prostredníctvom lepšie spoznali vedu a ľudí, ktorí za ňou stoja.

          • BIELA PASTELKA

             

            Dňa 23.9.2022 sa žiaci a zamestnanci školy zapojili do verejnej zbierky BIELA PASTELKA. Zbierku organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Cieľom zbierky bolo získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.

            Prispeli sme sumou 126 eur.

            Ďakujeme !

          • Ponuka záujmových útvarov v školskom roku 2022/23

            1. Matematika pre deviatakov – Mgr. Fečová
            2. Skús pokus – Mgr. Fečová
            3. Futbalový 1. stupeň – PaedDr. Kmec
            4. Futbalový 2. stupeň – PaedDr. Kmec
            5. Tenisový  - PaedDr. Kmec
            6. Zábavníček – Mgr. Baranová
            7. Stolnotenisový – Mgr. Demčáková
            8. Hasičský – Mgr. Zeleňak
            9. Jumping - Mgr. Lecáková
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/23

            Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční 5. septembra 2022 o 8:00 hod. v budove školy.

            Upozornenie!

            Každý žiak 2.-9. ročníka musí mať pri nástupe do školy vyplnené "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti".

            Tento dokument môže zákonný zástupca zakliknúť aj na Edupage. Zákonní zástupcovia žiakov 1. ročníka vyplnia vyhlásenie v škole, alebo ho donesú vyplnený so sebou.

            Vyhlásenie si zákonní zástupcovia môžu stiahnuť z tohto odkazu:



    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje