• Okresné kolo technickej olympiády

            Dňa 28.11. 2019 zorganizovalo CVĆ vo Vranove nad Topľou jubilejný 10. ročník okresného kola  Technickej olympiády, do ktorého postúpili aj naši žiaci Lukáš Hirka a Matej Goga z VIII.A triedy.

            Po absolvovaní teoretických vedomostných testov pokračovali Lukáš a Matej v praktickej časti olympiády..

            Na základe bodového hodnotenia kategórie A s celkový počtom 104 bodov zvíťazili a budú našu školu aj okres reprezentovať v krajskom kole dňa 5.2.2020.

            Zaželajme im veľa úspechov!

          • MENDELIÁDA

            Dnes, 27.11.2019, sa naše tri žiačky, Karinka Značková 9.r., Lenka Polačková 8.r. a Vaneska Stulančáková 7.r. zúčastnili vo Vranove nad Topľou na ZŠ Juh obvodovej chemickej súťaže s názvom Mendeliáda, ktorá sa konala už tretí rok s podporou spoločnosti BUKÓZA Holding, a.s., ktorá podporuje aj chemický krúžok na našej škole. Aj keď sme neobsadili "medailové" miesto, za ktoré boli hodnotné darčeky, v hanbe sme neostali a nikto zo zúčastnených neodišiel naprázdno. Od ZŠ Juh dostali dievčatá Hand made mydielka, od spoločnosti Bukóza praktickú fľašu na vodu a okrem toho si odniesli aj veľa cenných skúseností.  

                                                                                                                        Mgr.Henrieta Fečová

          • Riaditeľské voľno

            Riaditeľka ZŠ Vyšný Žipov oznamuje , že dňa 20.novembra 2019 (streda) udeľuje riaditeľské voľno žiakom 6. - 9. ročníka z organizačných dôvodov - Testovanie 5. V tento deň sú všetci žiaci, ktorí majú riaditeľské voľno odhlásení z obeda.

          • Dejepisná exkurzia v Košiciach

             

             

             

             

             

             

             

            Dňa 12. novembra 2019 sa naši ôsmaci pod vedením pána učiteľa PaedDr. Jaroslava Kmeca zúčastnili dejepisnej exkurzie v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach.

          • Naše dievčatá sú strieborné

            V stredu 13.11.2019 sa konalo v Spišskej Starej Vsi krajské kolo družstiev žiačok ZŠ v stolnom tenise. O postup na Majstrovstvá Slovenska prišlo bojovať 11 víťazných škôl okresných kôl z Prešovského kraja. Našu školu a okres Vranov nad Topľou reprezentovalo družstvo dievčat v zložení: Anička Paľková 5.r., Janka Dzurjaková 7.r., Sofia Balogová 7.r. a Simona Karpáčová 9.r. Súťaž mala dva stupne. Súťažiace družstvá boli rozdelené do troch skupín, z ktorých prví postupovali ďalej do druhého stupňa. Tam sa vyraďovacím systémom hralo o konečné umiestnenie. Naše dievčatá v skupine hladko zvíťazili. V boji o medaily porazili ZŠ Spišské Hanušovce  a dostali sa tak až do finále, kde sa stretli s dievčatami z Humenného. Po veľmi náročných zápasoch podľahli naše dievčatá súperkám 2:4 a tak obsadili na krajskom kole pekné 2.miesto a domov si odniesli strieborné medaily. Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy i okresu.

            Mgr. Henrieta Fečová

          • Testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl

            Testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl sa uskutoční 20. novembra 2019/streda/ vo všetkých základných školách Slovenskej republiky z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra. Cieľom Testovania 5 je vstupné hodnotenie žiackych vedomostí a zručností na začiatku nižšieho stredného vzdelávania. Informácie o Testovaní 5-2019 sú zverejnené www.nucem.sk/sk/testovanie_5.

          • Fandili sme Slovanu!

            Dňa 24. októbra 2019 sa naši ôsmaci pod vedením Mgr. Marty Kolesárovej a PaedDr. Jaroslava Kmeca pridali k tisíckam žiakov zo základných škol celého Slovenska, aby fandili Slovanu Bratislava v Európskej lige.

          • Deň jablka

             

            Jablko je odjakživa spájané so zdravím,  zdravou životosprávou, s obdobím jesene a práve preto je v októbri vyhlásený Svetový deň jablka.

            My sme si tento deň na našej škole pripomenuli 16. októbra. V tento deň počas hodín a prestávok, viac ako inokedy, v triedach a na chodbách rozvoniavali jabĺčka.   Tie najkrajšie, ktoré si deti doniesli z domu, boli ocenené jabĺčkovými diplomami.

            Na vyučovacích hodinách žiaci riešili úlohy a zadania v pracovných listoch s jablkovou tematikou a dozvedeli sa o tomto ovocí veľa zaujímavostí. Svoje vedomosti potom zúročili vo vedomostnom kvíze.

            Na školskom dvore potom  hľadali poschovávané kartičky, ochutnávali jabĺčka  a nakoniec  tento deň oslávili súťažami na ihrisku.

            Jablkový deň sa žiakom a nám učiteľom veľmi páčil a na takto príjemne strávené dopoludnie sa tešíme opäť o rok.

                                                                                                                                                                   

             

          • Rodičovské združenie

            Riaditeľstvo Základnej školy vo Vyšnom Žipove týmto oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že dňa 17.10.2019/štvrtok/ sa uskutočnia triedne RZ so začiatkom o 16.00 hod. v jednotlivých triedach .

          • Geografická exkurzia

            Dňa 8. októbra 2019 sa naši ôsmaci pod vedením PaedDr. Jaroslava Kmeca zúčastnili geografickej exkurzie v Slovenskom krase. Cieľom spoznávania bola Jasovská jaskyňa (lokalita zapísaná do zoznamu UNESCO) a Zádielska tiesňava.

          • Noc výskumníkov

            Dňa 27. 9. 2019 sa žiaci 5. - 9.ročníka našej školy zúčastnili už 13.ročníka najväčšieho Festivalu vedy – Európskej noci výskumníkov v Košiciach, ktorý sa konal v priestoroch OC Optima. Veda sa stala neodmysliteľnou súčasťou života v 21. storočí, no svet ešte stále ponúka nespočetné množstvo otázok, na ktoré nepoznáme odpoveď a aj preto sa tohtoročný festival niesol v duchu motta „Život ako ho (ne)poznáme“. Paralelne sa organizuje v 30 štátoch Európy, na Slovensku v 5 mestách, v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici, Poprade a v Žiline.  Cieľom exkurzie bolo opäť prostredníctvom aktivít a zážitkov podnecovať v deťoch zvedavosť, kreativitu, túžbu po vzdelaní a popularizáciu vedy. S novými poznatkami sa prezentovali  fyzici, chemici, biológovia, geológovia, lekári, informatici, strojári, historici, sociológovia i mnohí iní a naši žiaci odchádzali plní zážitkov a snáď aj nových vedomostí.

            Mgr. Henrieta Fečová

          • Riaditeľské voľno

            Riaditeľstvo ZŠ Vyšný Žipov oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že dňa 30.9.2019 /pondelok/ nebude vyučovanie z technických príčin. Školské vyučovanie bude pokračovať 1.10.2019 / utorok/.

        • Prázdniny
          • Prázdniny

            Príjemné prázdniny všetkým žiakom, krásnu dovolenku všetkým učiteľom a zamestnancom školy.

            Tešíme sa na ďalší školský rok 2. septembra 2019.

          • Beh priateľstva v Bystrom

            Dňa 7. júna 2019 sa v Bystrom uskutočnil Beh priateľstva organizovaný ZŠ Bystré v spolupráci s miestnym OcÚ. Na veľmi peknom a skvele zorganizovanom športovom podujatí sa zišli tí najlepší bežci zo širokého okolia. Našu školu najlepšie reprezentovali Jaroslav Vavrek (1. miesto, kat. 1.-2. roč.), Maroš Dzurjak (2. miesto, kat. 1.- 2. roč.), Ján Ivanič (2. miesto, kat. 3.- 4. roč.) a Radoslava Gajdošová (3. miesto, kat. 9. roč. dievčatá). Veľmi blízko k medaile, veľkému poháru a čokoláde mali aj Viliam Hlad (1.- 2. roč.), Martin Kura (7.- 8. roč.) a Diana Kurová (3.-4. roč. dievčatá). 

          • Slávnostné vyhodnotenie olympiád

            Dňa 6. júna sa v priestoroch CVČ vo Vranove n. T. uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie olympiád žiakov základných škôl v šk. roku 2018/ 2019. Našou najúspešnejšou žiačkou bola Soňa Hirková, ktorá dosiahla úspechy v olympiáde zo slovenského jazyka, dejepisu a biológie. Medzi ďalšími ocenenými žiakmi boli Martin Demčák (dejepisná olympiáda), Lukáš Hirka (technická olympiáda), Zuzana Balogová a Matej Miško (technická olympiáda). 

          • Dejepisná exkurzia - Historický Prešov

            Dňa 28. mája 2019 sa žiaci VII.A a VII.B zúčastnili exkurzie s cieľom spoznávať históriu krajského mesta Prešov. Po výstupe na prešovskú kalváriu nasledovala prechádzka historickým centrom mesta s jeho pamiatkami a príbehmi. 

          • Futbalové turnaje starších žiakov a žiačok

            V dňoch 22. a 23. mája sa na ZŠ Lúčna vo Vranove nad Topľou uskutočnili okresné kolá starších žiakov a žiačok v malom futbale. 

            Naše dievčatá odohrali na turnaji 6 zápasov s bilanciou 1 víťazstvo, 1 remíza a 4 prehry. Obsadili tak 6. miesto zo 7. tímov okresu. Je potrebné ale pri dievčatách oceniť ich nadšenie pre futbal a snahu viesť aktívny životný štýl.

            O deň neskôr sa za účasti 15 mužstiev uskutočnil turnaj chlapcov. Náš mladý výber nesklamal a v päťčlennej skupine obsadil solídne 3. miesto. Zo skupiny však postupoval iba jej víťaz, ktorým bola Sečovská Polianka- neskorší šampión celého turnaja.

             

    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje