• Krajské kolo mladších žiakov v malom futbale

            Dňa 15. mája 2019 sa v Kežmarku uskutočnilo Krajské kolo mladších žiakov v malom futbale. Žiaľ, kvôli upršanému počasiu sa turnaj najlepších 10 mužstiev kraja presunul do miestnej mestskej telocvične. Tam sa však naplno prejavili minimálne skúsenosti našich žiakov s palubovkou a svoje štyri zápasy v päťčlennej skupine prehrali. Mrzí tak skutočnosť, že chlapci nemohli naplno ukázať svoje schopnosti. Počas turnaja sa iba skôr zoznamovali s hracou plochou a herným systémom na nej. Získali ale i tak cenné skúsenosti do ich futbalovej budúcnosti.

          • Plavecký výcvik

            V dňoch 29.4. – 3.5. 2019 sa po dvojročnej prestávke podarilo našej škole opäť zorganizovať základný plavecký výcvik. Počas štyroch dní v učebni plávania pri ZŠ Bernolákova vo Vranove nad Topľou z pôvodne nahlásených 28 žiakov šiesteho a siedmeho ročníka sa výcviku zúčastnilo 21. Viedli ho učitelia: Mgr. Marta Kolesárová, Mgr. Jozef Goga, PaedDr. Renáta Šoltésová, MVDr. Vladimír Sabol. Všetci žiaci prekonali strach z vody,  osmelili sa pri vodných hrách a neskôr sa tešili z každého úspechu v plávaní. Postupne sa  naučili základy plávania dvoma plaveckými spôsobmi kraul a prsia.  Posledný deň  žiaci dokázali svoje plavecké zručnosti preplávaním určitej vzdialenosti podľa svojich možností a schopností.

          • Biologická olympiáda

            Dňa 16. apríla 2019 sa v Centre voľného času uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády v E kategórii  Poznaj a chráň. Našu školu reprezentovala Soňa Hirková,  ktorá v odbore Botanika obsadila z 9 účastníkov pekné 3. miesto. Dosiahla 143 bodov zo 150 možných a na druhé miesto jej chýbalo iba pol bod a a za víťazkou zaostala len o dva body. V odbore Zoológia  sa žiačka Radoslava Gajdošová umiestnila na 4. mieste s počtom bodov 102, čím sa stala úspešným riešiteľom biologickej olympiády. Žiačky sa pripravoval pán učiteľ MVDr. Vladimír Sabol.

          • Riaditeľské voľno

            Základná škola Vyšný Žipov v zastúpení Mgr. Evou Gogovou Vám oznamuje, že na deň 3.4.2019/streda/ poskytuje žiakom 5. až 8. ročníka RIADITEĽSKÉ VOĽNO z organizačných dôvodov. /Testovanie T9 -2019/

          • Krajské kolo dejepisnej olympiády

            Dňa 21. marca 2019 sa na ZŠ Šrobárova v Prešove uskutočnilo krajské kolo Dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovala Soňa Hirková, ktorá v kategórii C (9. ročník), obsadila z 22 účastníkov pekné 4. miesto. Dosiahla 86 bodov zo 100 možných a na tretie miesto jej chýbal iba jeden bod.Umiestnením potvrdila vysoký nadštandard vedomostí z histórie. Žiačku pripravoval PaedDr. Jaroslav Kmec.

          • Skrátené vyučovanie - 28.3.2019

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že dňa 28.3.2019 bude z dôvodu konania slávnostnej pedagogickej rady pri príležitosti Dňa učiteľov skrátené vyučovanie. Vyučovanie bude prebiehať len do 10:30 hod..Činnosť v ŠKD v tento deň nebude.

          • Hviezdoslavov Kubín

            Dňa 20.3.2019 sa v Hornozemplínskom osvetovom stredisku vo Vranove nad Topľou zišli najlepší recitátori škôl celého okresu. Krásnym umeleckým slovom oslávili 65. ročník recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Naše žiačky nás opäť nesklamali a urobili radosť. V 3. kategórii v recitácii poézie Zuzana Balogová získala diplom za výborný prednes. V recitácii prózy Bianka Pirščová obsadila 3. miesto. Dievčatám a pani učiteľke Mgr. Lecákovej, ktorá ich na súťaž pripravovala srdečne blahoželáme.

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka sa uskutoční 6. apríla 2022. Cieľom testovania je získať obraz o výkonoch žiakov pri výstupe z druhého stupňa ZŠ. Žiaci vypracujú testy z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Na testovaní môžu žiaci používať kalkulkačky, rysovacie pomôcky, modré guličkové pero. Nepovolené pomôcky sú mobilné telefóny, výpisky, študijné materiály a učebnice. Bližšie informácie sú na www.nucem.sk v časti MERANIA/Testovanie 9.

          • Zápis do 1. ročníka

                               Riaditeľstvo ZŠ Vyšný Žipov

                   pozýva budúcich prváčikov s rodičmi na

                ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA na plnenie povinnej školskej dochádzky v školskom roku 2019-2020,                         ktorý sa uskutoční 

                  11. apríla 2019 od 13.00 do 15.00 hod.                                    v budove školy.

            Na zápis je potrebné doniesť:

            • vyplnenú elektronickú prihlášku, ktorá je na webovej stránke školy,
            • rodný list dieťaťa,
            • občiansky preukaz zákonného zástupcu.
          • 2. a 3. miesto v krajskom kole technickej olympiády

             

            Oddelenie techniky Katedry fyziky, matematiky a techniky FHPV PU v Prešove v spolupráci s ABC Centrom voľného času v Prešove, dňa 5.2.2019 organizovalo 9.ročník krajského kola technickej olympiády žiakov základných škôl.

            Technická olympiáda mala dve časti. Teoretická prebiehala formou riešenia vedomostných testov, v praktickej časti žiaci zhotovovali výrobok podľa zadania. V tomto ročníku mali súťažiaci kategórie A za úlohu zhotoviť z pripraveného materiálu pomocou nástrojov a náradia snímač smeru vetra. a v kategórii B drevený lampáš.

             V kategórii A reprezentovali vranovský okres žiaci 9. ročníka našej školy: Zuzana Balogová a Matej Miško  a v silnej konkurencii obsadili  3. miesto a v kategórii B sa žiak VII.A triedy Lukáš Hirka  umiestnil na krásnom 2. mieste. Menovaní žiaci ukázali  nielen výborné teoretické vedomosti, ale aj praktické zručnosti i schopnosť riešiť tvorivé úlohy, k čomu im srdečne blahoželáme.

            Žiakov na olympiádu pripravovala Ing. Ľudmila Vagaská

          • Dejepisná olympiáda

            Dňa 14.2.2019 sa v Centre voľného času vo Vranove nad Topľou  uskutočnil 11. ročník dejepisnej olympiády /DO/. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Dejepisná olympiáda je súťažou jednotlivcov a organizuje sa pre žiakov 6. až 9. ročníka základných škôl a 1. až 4. ročníka osemročných gymnázií. Okresného kola sa zúčastňujú tí súťažiaci, ktorí sa v školskom kole umiestnili na prvých dvoch miestach v kat. C, D, E, F a boli úspešnými riešiteľmi. Víťazi okresného kola, ktorí sa umiestnili na prvých dvoch miestach  a boli úspešnými riešiteľmi v kat. C, D, E  postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 21.03.2019 v Prešove. Súťažiaci mohol dosiahnuť celkom 100 bodov a úspešným sa stal pri dosiahnutí 60 %. Našu školu reprezentovali žiaci 9. ročníka Soňa Hirková a Martin Demčák. Soňa Hirková sa umiestnila na 2. mieste a bude nás reprezentovať na krajskom kole a Martin Demčák sa umiestnil na 3. mieste. Žiakov pripravoval pán učiteľ PaedDr. Jaroslav Kmec. Srdečne blahoželáme!

          • Chrípkové prázdniny

            Riaditeľstvo ZŠ Vyšný Žipov oznamuje, že z dôvodu výskytu chrípkového ochorenia u žiakov sú v škole vyhlásené od 13.2.2019 ( streda) chrípkové prázdniny.

            Jarné prázdniny sú od 18.2. - 22.2. 2019. Vyučovanie sa začne 25.2.2019.

          • Talenty 2019

            Hornozemplínske osvetové stredisko vo Vranove nad Topľou v spolupráci s Obcou Dlhé Klčovo zorganizovali dňa 10.2.2019 súťaž sólistov spevákov ľudových a  populárnych piesní Talenty 2019. Našu školu reprezentovala žiačka Vanesa Gregová, ktorá sa umiestnila v striebornom pásme. Žiačku pripravovala Mgr. Marta Kolesárová. Srdečne blahoželáme!

          • Vianočná akadémia

            Dňa 16.12.2018 sa v našej obci uskutočnila Vianočná akadémia. Nádherné kulisy, choreografia, sprievodné slovo, spev, recitácia, vinše, tanec – to všetko vytvorilo jednoliaty celok, ktorý, dúfame, zanechal v každom zúčastnenom hlboký zážitok.

             

          • Pozvánka

            Pozývame Vás na VIANOČNÚ AKADÉMIU, ktorá sa uskutoční 16.12.2018 o 13:30 hod. v Kultúrnom dome vo Vyšnom Žipove.

          • Okresné kolo technickej olympiády

            Pracovníci Centra voľného času vo Vranove nad Topľou zorganizovali dňa 29.11.2018 okresné kolo 9. ročníka Technickej olympiády kategórie A pre žiakov 8.a 9. ročníka ZŠ a kategórie B pre žiakov 5. a 9. ročníka ZŠ v SOŠD vo Vranove nad Topľou. Súťaže sa zúčastnilo 24 súťažiacich z 9 základných škôl nášho okresu. Súťaž pozostávala z dvoch častí: teoretickej a praktickej. V teoretickej časti riešili v kategórii A 17 úloh a v kategórii B 15 úloh.

            V praktickej časti kategórie A pracovali vo dvojiciach, ich úlohou bolo podľa obrázkov a technických výkresov zhotoviť z pripraveného materiálu výrobok s názvom“ Klepáč“. Súčasťou hodnotenia výrobku bola aj jeho funkčnosť. V kategórii B pracovali jednotlivci, ktorých úlohou bolo podľa priloženého obrázku a  a technických výkresov a pomocou náradia zhotoviť “ Domček na kľúč. “

            Na olympiáde sme zvíťazili v obidvoch kategóriách. V kategórii A obsadili 1.miesto žiaci Matej Miško a Zuzana Balogová  a v kategórii B 1. miesto žiak Lukáš Hirka a budú náš okres reprezentovať v krajskom kole technickej olympiády, ktoré sa bude konať v Prešove. Žiakov pripravovala pani učiteľka Ing. Ľudmila Vagaská.

            Víťazom blahoželáme a prajeme úspech vo vyššom kole súťaže!

             

    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje