• Testovanie deviatakov T9 2021

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka T9 2021 sa uskutoční 9. júna 2021/ v stredu/. Cieľom testovania je získať obraz o výkonoch žiakov pri výstupe z druhého stupňa ZŠ. Žiaci vypracujú testy z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Na testovaní môžu žiaci používať kalkulačky, rysovacie pomôcky, modré guličkové pero. Nepovolené pomôcky sú mobilné telefóny, výpisky, študijné materiály a učebnice. Bližšie informácie sú na www.nucem.sk v časti MERANIA/Testovanie 9.

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

            V dňoch 13. a 14.4.2021 sa naši žiaci po úspešnom absolvovaní  školského kola zúčastnili okresného kola Pytagoriády. Všetci žiaci sa zaradili medzi úspešných riešiteľov.

            Kategória P3:

            Ivana Hašková

            Pripravovala Mgr.  Danka Mašanová

            Kategória P5:

            Marianna Demčaková

            Pripravovala Mgr. Henrieta Fečová

            Kategória P6:

            Anna Paľková

            Pripravovala Mgr. Mária Babinská

            Kategória P8:

            Jana Dzurjaková

            Pripravovala Mgr. Mária Babinská

            Všetkým žiakom gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

             

          • Beseda o voľbe povolania

               Dňa 4.5.2021 sa uskutočnila beseda zo žiakmi 8. ročníka na tému „Voľba povolania“. Správny výber povolania pomáha človeku byť  šťastný, spokojný a sebarealizovaný. Robiť však takéto rozhodnutia v tak mladom veku je veľmi náročná úloha. A práve aj táto aktivita bola, podľa slov samotných žiakov, pre nich prínosom. Besedu uskutočnila sociálna pedagogička PhDr. Jana Lutašová – Husťáková z Centra pedagogicko–psychologického poradenstva a prevencie Vranov nad Topľou. V tejto aktivite s individuálnym programom pre každého žiaka by sa za priaznivej situácie pokračovalo na začiatku školského roka roku 2021/2022.

          • Obnovenie prezenčnej výučby žiakov 2. stupňa ZŠ

                 V pondelok 26.4.2021 obnovujeme na regionálnom princípe COVID AUTOMAT-u prezenčné vyučovanie žiakov 2. stupňa ZŠ / t.j. 5.,6.,7.,8.,9. ročníka a špeciálnej triedy/.

            Podmienkou vstupu žiaka do školy je negatívny test žiaka 2. stupňa a jeho zákonného zástupcu, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti, nie starší ako 7 dní. Zákonný zástupca predkladá len ČESTNÉ VYHLÁSENIE O BEZINFEKČNOSTI a k nahliadnutie svoj negatívny test.

            Čestné vyhlásenia si môžu rodičia stiahnuť z webovej stránky školy, alebo vyzdvihnúť v predajniach CBA a COOP Jednota vo Vyšnom Žipove a v COOP Jednote v Skrabskom.

             

             

             

          • AKTUÁLNE INFORMÁCIE

            Oznamujeme žiakom a rodičom, že od 19.4.2021 bude vyučovanie prebiehať nasledovne:

            • u žiakov 1.až 4. ročníka dištančné vzdelávanie,
            • u žiakov 5. až 7. ročníka pokračuje dištančné vzdelávanie,
            • súčasne bude prebiehať u žiakov 5. až 7. ročníka vzdelávanie v malých skupinách /5 žiakov/, ktorí nemajú prístup k dištančnému vzdelávaniu,
            • žiaci 8. a 9. ročníka nastupujú na PREZENČNÉ VZDELÁVANIE,
            • žiaci špeciálnej triedy nastupujú na prezenčné vzdelávanie.

            Podmienkou vstupu žiaka do školy je potreba negatívneho testu žiaka 2. stupňa , a taktiež negatívneho testu jedného zákonného zástupcu, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti. Zákonný zástupca predkladá len Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Čestné vyhlásenie si môžu rodičia stiahnuť z webovej stránky školy, alebo vyzdvihnúť v predajniach CBA a COOP Jednota vo Vyšnom Žipove a v predajni COOP Jednota v Skrabskom.

             

        • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA
          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

            Vážení rodičia!

            Riaditeľstvo ZŠ vo Vyšnom Žipove Vám oznamuje, že ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ sa vzhľadom na mimoriadnu situáciu  bude konať bez osobnej účasti rodičov a detí v čase od 19.4.2021 do 30.4.2021. Na zápis dieťaťa je potrebné vyplniť ELEKTRONICKÚ PRIHLÁŠKU / prosíme píšte s diakritikou/, ktorá sa nachádza na webovej stránke školy, vytlačiť ju, podpísať a doručiť do základnej školy, buď osobne alebo poštou na sekretariát školy. Ak nemáte možnosť prihlášku vypísať a vytlačiť, kontaktujte zástupkyňu riaditeľky školy Mgr. Martu Kolesárovú, na tel. čísle 0918 835 941.

          • Dôležitý oznam!

            Riaditeľstvo ZŠ vo Vyšnom Žipove oznamuje žiakom 1. stupňa a ich zákonným zásupcom, že vzhľadom na výskyt pozitívneho prípadu Covid-19 prechádza trieda 4. ročník do 14 dňovej karantény a ostatní žiaci 1.,2. a 3. ročníka prechádzajú od 14.4.2021 do 27.4.2021/vrátane/ na dištančnú formu vzdelávania. Vyučovanie prezenčnou formou bude pokračovať od 28.4.2021/streda/.

            Bližšie informácie podajú triedni učitelia a vedenie školy.

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

            Dňa 12.3.2021 sa uskutočnilo okresné kolo chemickej olympiády dištančnou formou. Zúčastnili sa ho aj naše dve deviatačky, ktoré okrem teoretických úloh riešili aj virtuálne praktické úlohy. S úlohami si úspešne poradili.  Frederika Bujková obsadila 2.miesto a Tamara Hermanová 4.miesto. Dievčatám blahoželáme k umiestneniu, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a držíme palce v krajskom kole, ktoré sa bude konať 22.4.2021. Žiačky pripravovala pani učiteľka Mgr. Henrieta Fečová.

          • Prezenčná výučba na 1.stupni ZŠ od 8.3.2021

            Na základe uznesenia Vlády SR č. 123 z 28. februára 2021 od 8. marca 2021 vstupuje do platnosti nové opatrenie, ktoré upravuje prezenčnú výučbu na základných školách.

            Na základe manuálu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Návrat do školy“ platného od 8. marca 2021 je upravená prezenčná výučba na I. stupni základných škôl a výchovno – vzdelávací proces v materských školách. Prezenčná výučba na I. stupni základných škôl bude prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce, alebo pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. 

            V platnosti naďalej ostáva, že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní.

            Čestné vyhlásenie rodiča o bezinfekčnosti a nemožnosti vykonávať prácu z domácnosti je potrebné odovzdať triednemu učiteľovi. Tlačivo si môžete stiahnuť :

             

          • Dôležitý oznam!

            Milí rodičia, v popoludňajších hodinách sme boli informovaní, že navrhované zmeny z úrovne ministerstva školstva budú platiť až od 8.3.2021/pondelok/.

            Zajtra pokračujeme v prezenčnej výučbe žiakov 1.-4. ročníka.

            Ďakujeme za pochopenie a prajme si navzájom veľa síl a trpezlivosti.

                                                                                                                             

          • Oznam

            V súvislosti so zmenami týkajúcimi sa fungovania škôl riaditeľka ZŠ vo Vyšnom Žipove oznamuje rodičom žiakov následovné:

            - Výučba v 1.-4. ročníkoch bude prebiehať pre tých žiakov, ktorých obidvaja rodičia musia pracovať z pracoviska.

            - V platnosti naďalej zostáva, že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní.

            - Potvrdenie/ čestné vyhlásenie/ rodičov, že nemôžu vykonávať prácu z domu bude zverejnené na webovej stránke ministerstva školstva.

            - Vzhľadom na nižší počet žiakov v jednotlivých ročníkoch budeme vyučovať v upravenom režime a jemu prispôsobenom rozvrhu.

            - Žiakov budeme spájať do skupín: 1. skupina - 1.a 2. ročník, 2. skupina - 3. a 4. ročník.

            - Činnosť ŠKD bude prebiehať v riadnom režime a žiaci budú v jednej skupine s jednou vychovávateľkou.

            Súčasne bude prebiehať dištančná forma vzdelávania.

             

             

          • Oznam pre rodičov a žiakov 1. stupňa

            Vážení rodičia a milí žiaci, oznamujeme Vám, že od 1.3.2021/pondelok/ bude prebiehať vyučovanie pre žiakov 1. stupňa prezenčnou formou/vzdelávanie v škole/. Podmienkou vstupu žiaka do školy je predloženie čestného vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, v ktorom deklaruje, že má negatívny výsledok RT-PCR alebo antigénového testu nie starší ako 7 dní a zároveň, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenia.

            Žiaci 2. stupňa naďalej pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

          • Prezenčné vzdelávanie 1.-4. roč.

            Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy sa obnovuje prezenčné vzdelávanie žiakov 1.-4. roč. v základnej škole od 9.2.2021/utorok/. Podmienkou vstupu žiaka do budovy školy je negatívny test jedného zákonného zástupcu a vypísané Čestné prehlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

          • Dôležitý oznam

            Vážení rodičia!
            Oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Vranove nad Topľou a Okresného úradu vo Vranove nad Topľou sa prezenčná výučba žiakov 1. stupňa od 8.2.2021 neobnovuje. Žiaci naďalej pokračujú v dištančnom vzdelávaní. Obnovenie prezenčnej výučby závisí od usmernenia RÚVZ vo Vranove nad Topľou, ktoré bude vydané v pondelok 8.2.2021.O termíne nástupu žiakov na prezenčnú formu vzdelávania Vás budeme informovať prostredníctvom webovej stránky.     Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_____1.stupen.docx

    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje