• OZNAM

            Riaditeľstvo ZŠ Vyšný Žipov oznamuje rodičom žiakov, že dňa 22. 12. 2023 (zajtra) bude vyučovanie do 10:30h, t.j. 3 vyučovacie hodiny. Činnosť ŠKD bude prebiehať v normálnom režime. Obedy budú vydávané od 11:00h. Žiaci, ktorí nemajú záujem obedovať v škole, sa do 8:00h /v piatok/ vyhlásia klasickým spôsobom alebo cez Edupage. 

          • Odhlasovanie zo stravy cez EDUPAGE

            Vážení stravníci, dovoľte, aby sme Vás zoznámili s novinkou, ktorú sme pripravili v informačnom systéme EDUPAGE. Máte možnosť odhlasovať / prihlasovať si stravu prostredníctvom EDUPAGE. 

            Zo stravy sa odhlásite / prihlásite v časti ,,Jedálny lístok,, kliknutím na voľbu ,,ODHLÁSIŤ SA,,. Ďalšie pokyny, podrobnosti a návody nájdete na linku priloženom nižšie. Zo stravy sa bude možné prihlasovať / odhlasovať najneskôr do 8:00h daného dňa v ktorom je strava vydávaná. 

            Prosíme žiakov aby pri príchode do školy potvrdili svoju dochádzku čipom, pretože dochádzkou sa kontroluje aktuálny stav stravníkov. Stratu čipu je potrebné nahlásiť zástupkyni školy, žiakovi bude vydaný nový čip až po zaplatení sumy 2€ za čip. Ak žiaci čip zabudnú je potrebné aby sa prišli na obed nahlásiť OSOBNE k vedúcej jedálni. 

            Poznámka: Vzhľad menu a jednotlivé voľby sa môžu mierne líšiť podľa typu zariadenia (počítač, tablet, mobil) a použitého prehliadača (Chrome, Opera, Firefox, Safari, Internet Explorer).

          • Výtvarná súťaž ANJEL VIANOC

            Blahoželáme ANIČKE PAĽKOVEJ z 9.r., ktorá navštevuje výtvarný odbor SZUŠ Jastrabie nad Topľou, ktorý pôsobí na našej škole, k úspechu vo výtvarnej súťaži ANJEL VIANOC 2023

          • Hasičská súťaž v Bardejove

            Dňa 8.12. sa žiaci našej školy zúčastnili halovej hasičskej súťaže v Bardejove. Súťaže sa zúčastnilo 62 družstiev. V kategórii dievčat si naše žiačky vybojovali 6. a 8. miesto spomedzi 20 dievčenských družstiev. Naši chlapci si spomedzi 42 chlapčenských družstiev sa umiestnili na 10. mieste. V tejto silnej konkurencii si naši žiaci dokázali vybojovať skvelé umiestnenia. Našu školu reprezentovali: Barbora Mišková (8.r.), Anna Paľková (9.r.), Jakub Medvec (8.r.), Dominik Maščuch (8.r.), Karin Kopčáková (8.r.), Alexandra Molitorisová (5.A), Natália Žecová (7.r.), Sarah Minčičová (6.r.), Denisa Stulančáková (8.r.), Lea Značková (6.r.), Kamila Kotuľáková (4.r.), Kristián Šperka (3.r.), Martina Maťašovská (4.r.), Nina Kopčáková (5.A), Alexander Klein (4.r.). Žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy a prajeme veľa šťastia do nasledujúcich súťaži v budúcom roku. Žiakov na súťaž pripravoval Mgr. Patrik Zeleňak

          • PODPORA OCHRANY DETÍ PRED NÁSILÍM

            Dňa 12.decembra sa žiaci 8.a 9.ročníka zúčastnili v rámci národného projektu: PODPORA OCHRANY DETÍ PRED NÁSILÍM prednášky spojenej s besedou, na ktorej ich pani psychologička PaedDr. Stašková z ÚPSVaR vo Vranove nad Topľou oboznámila s národnou linkou na pomoc deťom v ohrození VIAC AKO NI(C)K a možnosťami jej využitia v prípade potreby.

          • Školské kolo PYTAGORIÁDY

            V dňoch 12. a 13. decembra sa uskutočnilo školské kolo PYTAGORIÁDY, ktorého sa zúčastnilo 22 žiakov 3. až 8.ročníka. Úspešnými riešiteľmi sa stali KRISTIÁN ŠPERKA (kategória P3), ALEXANDER KLEIN (kategória P4), IVANA HAŠKOVÁ (kategória P6), MARIANNA DEMČAKOVÁ a JAKUB MEDVEC (obaja kategória P8) Úspešným riešiteľom blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a prípravu.

          • Pesničkový Mikuláš

            Pesničkový Mikuláš je tradičné podujatie plné skvelej zábavy, ale aj výchovných dialógov. Naši žiaci 1. stupňa sa zúčastnili 5. 12. 2023 na tomto programe v MDK, vo Vranove n/T. Hudobnozábavný program, plný humorných scénok s Mikulášom, čertom Brumtelášom a ďalšími rozprávkovými postavičkami, v ktorom sa deti ponorili do čarovného sveta rozprávok a dozvedeli, čo má nové rodina Brumtelášových. Mikuláš všetky deti odmenil sladkosťou a všetci sme odchádzali s príjemným zážitkom. Mgr. Andrea Baranová

          • Mikulášsky turnaj vo futsale

            Dňa 1. decembra 2023 sa naši chlapci zúčastnili 2. ročníka Mikulášskeho turnaja vo futsale. Organizátorom podujatia bola Základná škola Soľ. Výsledkovo sa nám nedarilo a skončili sme na 4. mieste, keď sme sa nedokázali prispôsobiť hlavne tvrdej hre súperov. Podľahli sme obom výberom domácej školy zhodne 2:5 a remizovali so ZŠ Čaklov 1:1. 

            Našu školu reprezentovali: kapitán Tomáš Lupčo, Oliver Kuzmiak, Maroš Dzurjak, Jakub Medvec, Štefan Palpaš, Dominik Kura, Martin Kura a Peter Oráč.

          • Národné centrum kybernetickej bezpečnosti varuje rodičov

            Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT varuje rodičov na skupinu “Přidej co nejvíc lidí” na sociálnej sieti Whatsapp, ktorá sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl v Čechách a na Slovensku. Skupina podľa spravodajstva z ČR sprístupňuje deťom pornografický obsah, explicitné videá vrážd a samovrážd.

            Skupina existuje už dlhšiu dobu (minimálne od augusta 2023), avšak do pozornosti prišla až v nedávnych dňoch, kedy o nej varovali niektoré školy v ČR. Skupina vyzýva svojich členov na ďalšie šírenie medzi kamarátmi a snaží sa ich vraj udržať aj vyhrážkami a opätovným pozývaním. Členom WhatsApp skupiny nie je možné sa stať vlastnou aktivitou, vždy musí prísť formou pozvánky od niekoho, kto sa už v tejto skupine nachádza.

            Viac informácií nájdete na stránke:  

            https://www.sk-cert.sk/sk/varovanie-pre-rodicov-pred-nebezpecnou-skupinou-na-platforme-whatsapp/index.html

          • Chemická súťaž MENDELIÁDA

            Dňa 29. 11. sa uskutočnil na ZŠ Juh vo Vranove nad Topľou 5. ročník obvodovej chemickej súťaže MENDELIÁDA. Cieľom tejto súťaže je zábavnou formou zvýšiť záujem žiakov o chémiu, podporiť prírodovedné vzdelávanie, experimentálne zručnosti, súťaživosť, spoluprácu, pozorovacie schopnosti a prezentačné schopnosti. Našu školu reprezentovali siedmačka NATÁLIA ŽECOVÁ, ôsmačka MARIANNA DEMČAKOVÁ a deviatačka ANNA PAĽKOVÁ, ktoré v súťaži, získali spomedzi 12 škôl okresu najviac bodov v teoretickej i praktickej časti za čo ich pochválila aj vedúca odboru školstva vo Vranove nad Topľou RNDr. Valéria Novikmecová, z rúk ktorej si všetky školy prevzali diplom za úspešnú účasť, keďže v súťaži sa neudeľujú miesta. Súťaž organizuje Okresná predmetová komisia chémie, ktorej predsedníčkou je Ing. Mária Babjaková zo ZŠ Juh a členkou aj naša učiteľka Mgr. Henrieta Fečová. Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy v rámci okresu.

          • Hasičská súťaž o putovný pohár primátora mesta Prešov

            Dňa 24.11. sa žiaci našej školy zúčastnili hasičskej súťaže o putovný pohár primátora mesta Prešov. Súťaže sa zúčastnilo 68 družstiev. V tejto silnej konkurencii si naši žiaci dokázali vybojovať úctihodné 25. miesto. Našu školu reprezentovali žiaci 8.r. Barbora Mišková, Karin Kopčáková, Dominik Maščuch, Jakub Medvec a Anna Paľková z 9.r. Žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy a prajeme veľa šťastia na nasledujúcej súťaži v Bardejove, ktorá sa bude konať 8.12. Žiakov na súťaž pripravoval Mgr. Patrik Zeleňak

          • Online informatická súťaž iBOBOR

            V týždni od 6. do 10. novembra sa konalo školské kolo online informatickej súťaže iBOBOR. Do súťaže sa zapojilo 25 žiakov 2. až 8. ročníka v 4 kategóriách, z nich 15 sa stali úspešnými riešiteľmi. V kategórii DROBEC bol najúspešnejší MARTIN MATTA z 2.r a úspešnými boli aj Kristián Šperka a Šimon Novický z 3.r. V kategórii BOBRÍK bola najúspešnejšia VIKTÓRIA GOGOVÁ z 5.A a ďalšími úspešnými boli aj piatačky Kiara Mattová, Alžbeta Fedorová a Alexandra Molitorisová a štvrtáci Daniel Bubnár, Alexander Klein, Sebastian Havrila a Martina Maťašovská. V kategórii BENJAMÍN si najlepšie počínala IVANA HAŠKOVÁ zo 6.r. a úspešnými boli tiež siedmaci Maroš Dzurjak a Natália Žecová. V kategórii KADET bola jedinou úspešnou MARIANNA DEMČAKOVÁ z 8.r. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje