• Kurz prvej pomoci v Hasičskej zbrojnici vo Vyšnom Žipove

            Dňa 25.2.2023 sa žiaci hasičského krúžku pod vedením Mgr. Patrika Zeleňaka zúčastnili kurzu prvej pomoci v Hasičskej zbrojnici vo Vyšnom Žipove. Kurz viedol profesionálny záchranár Bc. Ľubomír Balog a zdravotná sestra a zároveň predsedníčka Mgr. Alenka Marenčínová. Zúčastnení boli oboznámení s teoretickými znalosťami v rámci poskytovania prvej pomoci pri zastavení krvácania z rán i nosa, znehybnení zlomenín a podvrtnutiach, ošetrení popálenín, postupoch pri poskytovaní pomoci pri topení, úraze elektrickým prúdom, dusení, šoku a zástave dýchania. Prakticky si vyskúšali obväzovú techniku, stabilizovanú polohu a postup pri kardiopulmonálnej resuscitácii na figuríne. Veríme, že nadobudnuté skúsenosti deti osožne zúročia.

          • Beseda so spisovateľom Jozefom Jenčom

            Dňa 22. 2. sa žiakom 1. i 2. stupňa predstavil autor hravých a veselých ilustrovaných rozprávok pre deti, ale aj dospelých, napísaných vo východoslovenskom dialekte Jozef Jenčo, ktorý je tiež režisérom, dramatikom a hercom divadla KĽUD z Kladzian v našom okrese. Deti zažili zaujímavú a veselú hodinu "vichodňarčini", počas ktorej im pán Jenčo čítal príbehy z jeho kníh Vichodňarske rozpravočki, ktoré si neskôr mohli deti zakúpiť aj s osobným venovaním autora.

          • ÚSPECH ŠKOLY NA OKRESNOM KOLE DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY

                                                            BLAHOŽELÁME !!!

             

            žiačkám našej školy

                                         Tamare Pohlodovej, žiačke 9.ročníka

                                          Marianne Demčákovej, žiačke 7.ročníka,

            za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy dňa 8.februára 2023 na okresnom kole Dejepisnej olympiády v CVČ Vranov nad Topľou.

            Obidve žiačky získali vo svojich kategóriách C a E prvé miesta a postupujú na krajské kolo.

            Žiačky na  olympiádu pripravoval pán učiteľ PaedDr. Jaroslav KMEC, ktorému tiež srdečne blahoželáme.

          • Karneval

            Po dlhom pandemickom čase sa opäť uskutoční na našej škole 3.2.2023 obľúbený fašiangový karneval, na ktorý vás srdečne pozývame

          • OZNAM RODIČOM

                                                      

                                        Riaditeľstvo Základnej školy vo Vyšnom Žipove týmto oznamuje ,

             

            že od 1.1.2023 sa zvýšili finančné pásma stravnej jednotky v Školskej jedálni pri Základnej škole

            vo Vyšnom Žipove.

            Žiaci 1.stupňa budú platiť za 1 obed od 1.januára 2023 sumu:   1,50 eur

            Žiaci 2.stupňa budú platiť za 1 obed od 1.januára 2023 sumu:   1,70 eur.

            ZMENA finančného pásma stravnej jednotky bola schválená uznesením č.15/2022 zo zasadnutia

            Obecného zastupiteľstva Obce Vyšný Žipov  /bod č.7/ zo dňa 16.12.2022.

             

            vo Vyšnom Žipove 9.januára 2023                                             Mgr. Eva Gogová,riaditeľka školy

             

          • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY

            RIADITEĽSTVO ZŠ VYŠNÝ ŽIPOV oznamuje, že vzhľadom na vysokú chorobnosť žiakov prerušuje výchovno-vzdelávací proces od 21. 12. 2022 (streda) a vyhlasuje CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY. 

            CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY VYHLASUJEME PO KONZULTÁCII s RÚVZ VO VRANOVE NAD TOPĽOU. 

            Vedenie školy 

          • Vianočná burza

            Dňa 20.12.2022 sa uskutoční VIANOČNÁ BURZA. Vyučovanie bude prebiehať do 12:30 hodiny. ŠKD bude v prevádzke. 

          • Chemická súťaž MENDELIÁDA

            V dnešný deň, 7.12.2022, sa žiačky Demčáková Marianna 7.r., Paľková Anna 8.r. a Medvecová Viktória 9.r. zúčastnili obvodovej chemickej sútaže MENDELIÁDA, ktorú organizuje pre žiakov ZŠ okresná predmetová komisia chémie. Cieľom sútaže je zvýšenie záujmu detí o chémiu, podpora prírodovedného vzdelávanie, experimentálnych zručnosti, súťaživosti, pozorovacích schopností, prezentačných schopnosti žiakov a tiež spolupráce, keďže žiačky súťažili spolu ako družstvo. Medailové miesto im "ušlo" o jeden bod a tak skončili na 4. mieste. Dievčatám blahoželáme, veríme, že ich chémia bude baviť aj naďalej a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Navštívil nás Mikuláš

            Mikuláš dnes nezabudol ani na naše deti. A keďže nie všetci sú vždy poslušní, neprišiel sám, ale okrem anjela, mal so sebou aj čerta a ježibabu. Odmenou za pesničky a básničky, ktoré mu deti zarecitovali a zaspievali, boli balíčky sladkostí, ktoré pre deti zakúpila Rada rodičov pri ZŠ Vyšný Žipov.

          • Mikulášsky futbalový turnaj

            Dňa 9. decembra 2022 sa naši futbalisti zúčastnili Mikulášskeho turnaja organizovaného ZŠ Soľ. Na tomto športovom podujatí sa výkon našich chlapcov postupne zlepšoval od zápasu k zápasu. A tak hoci úvodný zápas turnaja nevyšiel, podarilo sa napokon vybojovať pekné 2. miesto. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený náš kapitán Imrich Kura. Školu reprezentovali Jaroslav Horvát, Maroš Dzurjak, Jakub Medvec, Lukáš Kroka, Tomáš Lupčo, Oliver Kuzmiak, Peter Ihnát a Imrich Kura. 

          • Pesničkový Mikuláš

            Dňa 8.12. 2022 žiaci prvého stupňa opäť navštívili Hornozemplínsku knižnicu vo Vranove nad Topľou, kde bolo pre nich pripravené zážitkové čítanie vianočného príbehu o anjelikovi Zlatohlávkovi. Naši žiaci sa s radosťou pustili do jeho improvizácie aj čítania. Následne nás čakala ďalšia super akcia “Pesničkový Mikuláš”. Je to tradičné vianočné podujatie plné zábavy, piesní a dobrej nálady, ale aj výchovných dialógov. Mikuláš a Brumtelášovci pripravili skvelú vianočnú atmosféru všetkým deťom. Určite si to zopakujeme aj o rok.

          • Výchovný koncert skupiny AYA

            Čo je trendom dnešnej doby? Ako súčasné média ovplyvňujú mladých ľudí? Aké nástrahy v sebe ukrýva internet? Čo je to kyberšikana? Čo je to grooming? Na všetky tieto otázky a mnohé iné dostali žiaci odpovede v multimediálnom programe Trendsetter skupiny AYA spoločnosti LETart zo Žiliny pod vedením Borisa Lettricha. Dozvedeli sme sa tiež o tom, aký majú vplyv na našu psychiku médiá, ako na nás vplývajú reklamy, filmy, reality show, počítačové hry či sociálne siete. Programom chceli žiakom, mladým ľuďom ukázať zmysel života. Poukázali na dôležitosť medziľudských vzťahov a na to, ako zastaviť nenávisť, ktorú v nás podnecujú médiá. Šikana aj kyberšikana tu je, bola a aj bude, ale prečo sa ju spoločne nepokúsime potlačiť? Trendsetter je momentálne najsilnejší program, ktorý rieši otázky mediálnych nástrah silným motivačným slovom a hudbou. Ďakujeme za úžasný poučný výchovný program.

          • Okresné kolo žiakov vo florbale

            Dňa 29. novembra 2022 sa naši žiaci premiérovo zúčastnili okresného kola vo florbale. Na ZŠ Bernolákova za účasti deviatich mužstiev predviedli kvalitný, sympatický a bojovný výkon, no doplatili na nepremenené vyložené strelecké pozície. Postupne tak v skupine podľahli ZŠ Zámutov 1:3, ZŠ Bernolákova 0:3, ZŠ Bystré 1:4, ZŠ Hanušovce n.T. 1:4 a do semifinále nepostúpili. 

          • Vyhodnotenie okresného kola Technickej olympiády

            Dňa 24.11.2022 usporiadalo CVČ v spolupráci so SOŠD vo Vranove nad Topľou 13. ročník okresného kola Technickej olympiády, do ktorej sa zapojilo 28 súťažiacich z 10 škôl vranovského okresu. Medzi nimi súťažili aj naši úspešní riešitelia školského kola - Oliver Kuzmiak a Matúš Matta v kategórii A – čo je súťaž dvojíc 8.-9.ročníka ZŠ a Barborka Mišková v kategórii B – čo sú jednotlivci 5.-7. ročníka.

            Súťaž pozostávala z písomného testu a praktickej časti, v ktorej mali jednotlivci podľa technickej dokumentácie z pripraveného materiálu pomocou nástrojov a náradia zhotoviť výrobok ,,Stojan na mobil“ a úlohou dvojíc bolo vyrobiť spoločenskú hru pre dvoch hráčov s názvom ,,Háčikový súboj". Naši chlapci medailové umiestnenie nezískali, žiačka 7.r. BARBORKA MIŠKOVÁ však obsadila krásne 2. MIESTO a tak jej všetci srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            Úspešnými riešiteľkami školského kola, ktorého sa zúčastnilo 13 našich žiakov, boli aj Janka Hirková zo 7.r. a Tamara Pohlodová z 9.r.

            Žiakov na olympiádu pripravovala p. uč. Mgr. Ľudmila Vagaská.

            Zdroj: Vranovské noviny - www.vtn-vranov.sk/vranov-vyhodnotenie-okresneho-kola-technickej-olympiady

          • Návšteva Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou

            Žiaci prvého stupňa 21. 11. 2022 navštívili Hornozemplínsku knižnicu vo Vranove nad Topľou, kde si zahrali bábkové predstavenieAko išlo vajce na vandrovku”, oboznámili sa s detskou knižnicou, mali možnosť si poprezerať množstvo detských kníh a zároveň sa pohrať v krásnych knižničných priestoroch. To však nebolo všetko. Následne ich čakala návšteva kina, kde si užili poučné detské filmové predstavenieČiapka”. Odchádzali veselí, spokojní, obohatení o množstvo kultúrnych zážitkov.

          • Okresné kolo v stolnom tenise

            16. novembra sa uskutočnilo aj okresné kolo v stolnom tenise družstiev žiakov a žiačok ZŠ. Družstvu chlapcov - Dzurjak Maroš 6.r., Daňo Jozef 6.r., Medvec Jakub 7.r. a Matta Matej 7.r. sa veľmi nedarilo a v silnej konkurencii chlapcov zo ZŠ sídlisko II a ZŠ Juh nepostúpili zo skupiny. Družstvo dievčat po rokoch v novom zložení - Paľková Anna 8.r., Demčáková Marianna 7.r., Miklošová Laura 7.r. a Hirková Janka 7.r., si vybojovali prvenstvo a postup na krajské kolo. Všetkým stolnotenistom ďakujeme za reprezentáciu školy, dievčatám srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov i šťastia v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 2. marca 2023. Dievčatá na súťaž pripravovala p. uč. Mgr. Demčáková Michaela, ktorá momentálne na škole vedie stolnotenisový krúžok. Na okresné kolo však prišiel chlapcov a dievčatá podporiť aj pán učiteľ Mgr. Straka Ján, ktorý sa venoval dlhé roky stolnému tenisu na našej škole.

            https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=613666750551872&id=100057256577738&sfnsn=mo

          • Bežecký deň detí a mládeže v Hermanovciach nad Topľou 2022

            17. novembra usporiadali obec Hermanovce nad Topľou a Hermanovský bežecký oddiel 5. ročník sútaže v behu - Hermanovská desiatka spojenú s podujatím aj pre deti pod názvom "Bežecký deň detí a mládeže v Hermanovciach nad Topľou 2022" V tento voľný deň sa tohto podujatia v sprievode p. uč. MVDr. Vladimíra Sabola zúčastnili aj naši žiaci a takmer všetci sa vo svojich kategóriách postavili na stupne víťazov.

            Tamara Pohlodová 1. miesto (staršie žiačky)

            Štefan Palpaš 1. miesto (mladší žiaci)

            Matej Matta 2. miesto (mladší žiaci)

            Dominik Maščuch 3. miesto (mladší žiaci)

            Karinka Kopčáková 2. miesto (mladšie žiačky)

            Denisa Stulančáková 3. miesto (mladšie žiačky)

            Úspešným bol aj pán učiteľ, ktorý si v kategórii mužov nad 60 rokov vybehal 3. miesto Všetkým úspešným bežcom srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje