• O Z N A M

                          

                                                                              

                 Riaditeľstvo Základnej školy vo Vyšnom Žipove týmto oznamuje rodičom a žiakom, že dňa

                                                                18. mája 2022 /streda/

            sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 5.ročníka TESTOVANIE 5 - 2022.

             

                 Z tohto dôvodu na škole   n e b u d e   prebiehať vyučovanie    

                                                               

              vo všetkých ročníkoch 1. a 2. stupňa Základnej školy vo Vyšnom Žipove

             / okrem testovaných žiakov 5.ročníka/.

             

                 V prevádzke nebude ani činnosť školského klubu detí.

             

            vo Vyšnom Žipove 16.mája 2022                                                      Mgr. Eva Gogová ,riaditeľka školy

          • BEH PRIATEĽSTVA V BYSTROM

            Dňa 10. mája 2022 sa naši bežci zúčastnili aj pekného a kvalitne zorganizovaného podujatia s názvom Beh priateľstva v Bystrom. V konkurencii žiakov z viacerých škôl regiónu si najúspešnejšie počínali Daniel Bubnár (2. miesto v kat. 1.- 2. ročník), Barbora Mišková (3. miesto v kat. 5. - 6. ročník), Tamara Pohlodová (1. miesto v kat. 7. - 8. ročník) a Jozef Kura (2. miesto v kat. 9. ročník). Blahoželáme!

          • 47. ročník Memoriálu brigádneho generála Ľudovíta Kukorelliho

            Dňa 6. mája 2022 sa naši najlepší vytrvalostní bežci zúčastnili športového podujatia v Hanušovciach nad Topľou pod názvom Memoriál brig. generála Ľudovita Kukorelliho pri príležitosti 77. výročia ukončenia 2. svetovej vojny. Najlepšie našu školu reprezentovala Tamara Pohlodová, ktorá svoju kategóriu (dievčatá 7. - 8. ročník) vyhrala. Blízko pódiového umiestnenia v silnej konkurencii bežcov z viacerých škôl regiónu boli aj Štefan Palpaš, Oliver Kuzmiak a Jozef Kura.

          • TESTOVANIE 5 2022

            Testovanie žiakov 5. ročníka realizuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania. Uskutočňuje sa za účelom celoslovenského zisťovania úrovne výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov základných škôl v jednotlivých vyučovacích predmetoch (slovenský jazyk a literatúra a matematika). V tomto školskom roku prebehne testovanie 18. mája 2022 (streda). Testovania sa zúčastnia všetci žiaci základných škôl príslušného ročníka. Na vypracovanie testov budú mať žiaci 60 minút. Môžu používať len pero, ktoré píše namodro, nie gumovacie. Nepovolené pomôcky sú : kalkulačky, mobilné telefóny a študijný materiál. Bližšie informácie sú na stránke:

            https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5/roky/2021-2022

             

          • KRAJSKÉ KOLO CHEMICKEJ OLYMPIÁDY

            Naša šikovná deviatačka, JANKA DZURJAKOVÁ, víťazka okresného kola CHEMICKEJ OLYMPIÁDY, sa dňa 28.4.2022 zúčastnila KRAJSKÉHO KOLA, kde opäť vynikajúco preukázala svoje výborné vedomosti, logické myslenie i praktické zručnosti a v konkurencii 24 najlepších riešiteľov CHO v Prešovskom kraji obsadila s počtom bodov 92 zo 100 nádherné 3.MIESTO (na druhého stratila len pol boda). V teoretickej časti nestratila ani bod, získala plný počet 60 bodov a v praktickej získala 32 bodov. Janke srdečne blahoželáme a ceníme si, že svojou úspešnou reprezentáciou urobila dobré meno našej základnej škole nielen v okrese, ale aj v kraji. Janku na chemickú olympiádu pripravovala pani učiteľka Mgr. Henrieta Fečová.

          • Okresné kolo matematickej olympiády

            Dňa 12.4.2022 sa uskutočnilo prezenčne v CVČ vo Vranove nad Topľou okresné kolo matematickej olympiády v kategóriach Z6, Z7 a Z8. Našu školu úspešne reprezentovala šiestačka MARIANNA DEMČÁKOVÁ, ktorá spomedzi 19 najlepších šiestakov okresu obsadila pekné 3. MIESTO. Marianne srdečne blahoželáme, prajeme veľa ďalších úspechov a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Žiačku na súťaž pripravovala pani učiteľka Mgr. Henrieta Fečová.

          • Okresné kolo v stolnom tenise

            Po veľmi dlhom čase sme sa opäť vrátili aj ku športovým súťažiam. Dňa 8.4.2022 sa uskutočnilo okresné kolo sútaže družstiev žiakov a žiačok ZŠ v stolnom tenise a naše dievčatá Anička PAĽKOVÁ zo 7.ročníka a deviatačky Janka DZURJAKOVÁ, Sofia BALOGOVÁ a Vaneska STULANČÁKOVÁ získali "zlato" (1.MIESTO) a budú tak našu školu i okres reprezentovať 20.5.2022 na krajskom kole v Spišskej Starej Vsi. Družstvo chlapcov v zložení Maroš DZURJAK, Jozef DAŇO z 5.ročníka a Jakub MEDVEC , Matej MATTA zo 6.ročníka v silnej konkurencii chlapcov z 8 škôl napriek veľkej snahe a bojovnosti skončili v skupine tretí a celkovo obsadili 5.-6. miesto. Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy a dievčatám budeme držať palce na krajskom kole.

            P. S. V boji o 3.miesto fandili naši stolnotenisti chlapcom zo ZŠ Lúčna, kde hrali ich bývali spolužiaci z Vyšného Žipova - Jozef a Oliver Oráčovci, Ján Ivanič a Alex Paľo.

          • OZNAM

                                                                                 

             

                                                    Riaditeľstvo Základnej školy vo Vyšnom Žipove

                                                                               o z n a m u j e,

            že dňa 6.apríla 2022 / streda/ sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9.ročníka

                                                                        Testovanie 9 - 2022.

            Z tohto dôvodu sa žiaci ostatných ročníkov 2.stupňa /5.-8./ vyučovacieho procesu nezúčastnia.

            Vyučovanie na 1.stupni prebieha v normálnom režime.

             

            Mgr. Eva Gogová, riaditeľka školy

          • OKRESNÉ KOLO PYTAGORIÁDY

            V dňoch 29. a 30.3.2022 sa online formou uskutočnilo OKRESNÉ KOLO matematickej PYTAGORIÁDY, ktorého sa zúčastnilo aj našich 16 žiakov - úspešných riešiteľov školského kola v kategóriach P3 - P7. Spomedzi nich sa 6 žiaci stali úspešnými riešiteľmi aj v okresnom kole.

            Kategória P3 (počet súťažiacich v OK 86, úspešných 28)

            LEA VAŠKOVÁ - 13.miesto

            VIKTÓRIA GOGOVÁ - 25.miesto

            ALEXANDRA MOLITORISOVÁ - 27.miesto

            (vyučujúca - Mgr. Andrea Baranová)

            Kategória P4 (počet súťažiacich v OK 29, úspešných 15)

            IVANA HAŠKOVÁ - 5.miesto

            (vyučujúca - Mgr. Danka Mašanová)

            Kategória P6 (počet súťažiacich v OK 59, úspešných 10)

            MARIANNA DEMĆAKOVÁ - 9.miesto

            BARBORA MIŠKOVÁ - 10.miesto

            (vyučujúca - Mgr. Henrieta Fečová)

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Hviezdoslavov Kubín

            Dňa 31.marca 2022 sa tiež po dlhom čase konalo prezenčne okresné kolo sútaže v prednese poézie a prózy HVIEZDOSLAVOV KUBÍN v priestoroch Kultúrneho domu vo Vranove nad Topľou. Našu školu reprezentovali Vanesa Mattová z 9.ročníka, Denisa Stulančáková zo 6.ročníka a Dominika Bižová z 5.ročníka. VANESA MATTOVÁ bola v prednese poézie v III. kategórii najúspešnejšia zo všetkých a obsadila 1.MIESTO. Našu školu a okres tak bude reprezentovať aj na krajskom kole. Dominika Bižová si za svoj prednes odniesla zo sútaže čestné uznanie poroty. Dievčatám srdečne blahoželáme a Vaneske prajeme veľa úspechov v krajskom kole. Dievčatá na súťaž pripravovala Mgr. Silvia Lecáková.

          • Okresné kolo chemickej olympiády

            Dňa 25.marca 2022 sa konalo  okresné kolo chemickej olympiády prezenčnou formou. Obe naše deviatačky sa po domácom a školskom kole stali úspešnými riešiteľkami aj okresného kola. Žiačka JANKA DZURJAKOVÁ bola najúspešnejšou zo všetkých 16 súťažiacich a s počtom bodov 96 zo 100 obsadila 1. MIESTO s postupom na krajské kolo. Jankin mimoriadny úspech ocenila aj odborná porota, keďže oproti druhému miestu mala náskok až 12 bodov. VANESKA STULANČÁKOVÁ obsadila pekné 7.miesto. Dievčatá na súťaž pripravovala p.uč. Mgr. Henrieta Fečová. Dievčatám srdečne blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a tešíme sa z ich úspechu. Janke budeme držať palce 28. apríla na krajskom kole.

          • TESTOVANIE 9 2022

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka sa uskutoční 6. apríla 2022 /streda/. Cieľom testovania je získať obraz o výkonoch žiakov pri výstupe z druhého stupňa ZŠ. Žiaci vypracujú testy z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Na testovaní môžu žiaci používať kalkulačky, rysovacie pomôcky, modré guličkové pero. Nepovolené pomôcky sú mobilné telefóny, výpisky, študijné materiály a učebnice. Bližšie informácie sú na www.nucem.sk v časti MERANIA/Testovanie 9.

          • Návrat do škôl

            Na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie postupujeme podľa avizovaných informácií a do škôl sa žiaci vrátia v termíne 10. januára 2022.
            Pre školy to znamená, že sa budú riadiť manuálom Školský semafor. Nájdete ho tu https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.
            Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.
            Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať. Žiaci sú povinní pri vstupe do budovy školy predložiť vyplnené VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI.
            Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov.

             

          • Obnovenie prezenčného vzdelávania na 1. stupni ZŠ

            Riaditeľka ZŠ vo Vyšnom Žipove dňa 7.12.2021/utorok/ obnovuje prezenčnú formu vzdelávania vo všetkých triedach 1. stupňa ZŠ. Prosíme rodičov, aby žiakov otestovali AG samotestami. Žiaci pri vstupe do školy musia predložiť vypísané VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI , alebo vyplniť tlačivo v EduPage.

             

             

          • Úspech na olympiáde zo slovenského jazyka

            Dňa 12.11.2021 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. 

            Súťaž sa konala online formou vzhľadom na momentálnu pandemickú situáciu. Našu školu reprezentovala žiačka 9. ročníka, Jana Dzurjaková. Aj napriek tomu, že žiakom nebolo umožnené sa vzdelávať prezenčne, tak sa Janka svedomito pripravovala dištančnou formou. Za jej prípravu a úspešnosť bola ocenená krásnym 2. miestom. My jej srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy. Taktiež ďakujeme p. uč Silvii Lecákovej za zodpovednú prípravu. 

    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje